Riffel

Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 155

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 155

Faldende orden
Side
pr. side

Rifler


Hos Hubertushuset har vi et stort sortiment af rifler i den bedste kvalitet. Vi har et af de største udvalg af jagtrifler i Danmark. Du finder et stort udvalg på vores webshop, men hvis du kommer forbi butikken, er det muligt at finde langt flere rifler. Vi forhandler rifler fra alle de store brands, så du har gode muligheder for at finde den helt perfekte riffel til jagt. Du finder mærker som Tikka, Blaser, Sauer, Schultz & Larsen, Strasser og Mauser.


En riffel er et præcisionsvåben, og derfor bruges det også til jagt der foregår over længere afstande. Du kan samtidig finde rifler i utrolig mange kaliber, der alle er gode til forskellige vildtarter og størrelser. De mindste kalibrer er rigtig gode til mindre vildt, hvor de lidt større og mere kraftige kalibrer er perfekte til de større vildtarter. Om du ønsker lyddæmper eller mundingsbremse, samt hvilken sigtekikkert du ønsker handler om dit temperament og naturligvis hvilken type jagt, som du går på.


Hos Hubertushuset finder du også et kvalificeret værksted, der med de erfarne bøssemagere både kan reparere, tilpasse og specialfremstille dine våben, alt efter hvad du ønsker.


Nye og brugte rifler hos Hubertushuset


Hos Hubertushuset finder du et stort udvalg både af nye og brugte rifler. Der skal være rifler til alle og enhver, og derfor har vi udvidet vores sortiment til både nye og brugte rifler. De brugte rifler gør det muligt for dig, både at gøre et rigtig godt køb, men også at give en brugt genstand et nyt liv. Det sikrer en god pris, og det sikrer, at våbnet ikke bare havner på genbrugsstationen. Om du så skal vælge et nyt eller brugt er meget afhængigt af, hvem du er og om du mest er tilhænger af nye eller brugte våben. Nogle synes det er fedt med et brugt gevær, da det har noget historie og patina, hvorimod andre skal have det nyeste af det nyeste. 


Hvornår må man købe en riffel?


Det er en smule mere omstændigt at købe en riffel fremfor et haglgevær. Du skal stadig have bestået den obligatoriske jagtprøve. Den kommer du ikke udenom. Derudover skal du naturligvis være fyldt 16 år, for at få jagttegn. Derudover skal politiet tjekke og godkende, at du gerne må få jagttegn, men først efter du har bestået den obligatoriske jagtprøve. Når du er blevet godkendt, kan du betale din jagttegnsafgift, som skal betales for at have jagttegn. Den indeholder bl.a. den lovpligtige jagtforsikring. Nu kan du printe et midlertidigt jagttegn ud, og komme ned i butikken, for at vælge et våben. Når du har valgt lige præcis den riffel, du gerne vil have, så skal du til at søge våbentilladelse til det specifikke våben. Imens du får godkendt din våbentilladelse, så gør vi din riffel klar, og monterer kikkert og lyddæmper, hvis du har købt dette og aftalt, at værkstedet skal montere det. Lige så snart du har fået din våbentilladelse, kan du komme ned og hente din nye riffel. Nu har du riflen, men du må stadig ikke gå på jagt med den, for du skal have bestået en riffelprøve, præcis ligesom det er med haglprøven, når du skal have et haglgevær, som du må gå på jagt med. Før du kan komme til riffelprøven, skal du dog igennem et obligatorisk skydekursus. Det er et kursus der cirka tager en halv dag, og som rigtig mange synes er virkelig sjovt. Du skal afgive skud i forskellige skydestillinger og til både stående og løbende vildt. Dermed får du indsigt i, hvor svært det er at skyde til fx løbende vildt i frihånd. Når du har bestået og deltaget i kurset, kan du nu gå op til riffelprøven. Her skal du afgive 6 skud på 100 meter, hvoraf 5 skal ramme inden for en cirkel på 20 cm i diameter. Skydestillingen er valgfri, så det kan både gøres liggende, stående eller siddende og med alle de hjælpemidler, som du kan bruge i naturen, som fx skydestok, rygsæk, stol eller lignende. Der er dog et krav om, at du har afgivet de 6 skud inden for 5 minutter. Når du har bestået denne prøve, er du klar til jagt med riffel. 


Det hele kan godt lyde lidt komplekst og uoverskueligt, men det er det langt fra. Det tager lidt tid, da våbentilladelsen skal godkendes. Alt andet er temmelig nemt, og i 2021 bestod 79% riffelprøven. Skynd dig at købe en riffel og få søgt om våbentilladelsen med det samme.


Hvad koster en riffel?


Når du skal købe en ny riffel eller måske endda den første riffel, er det meget vigtigt, at du ved, hvor meget du ønsker at give for en riffel, inden du begynder at kigge. Du kan vælge at bruge hele opsparingen eller købe den billigste riffel der er på markedet. Der er meget forskel på prisen på rifler, men du skal naturligvis være opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen. Dermed ikke sagt, at du ikke kan ramme med en af de lidt billigere rifler på markedet. Men hvis vi vender tilbage til spørgsmålet, så afhænger det rigtig meget af, hvor meget du ønsker at give for en riffel. Rifler kan findes helt ned til en pris på et par tusinde kroner, specielt hvis du vælger en brugt riffel. Du kan også sagtens finde rifler der koster på den gode side af 100.000 kr. og op efter. Det er helt efter dit ønske og dit budget. Du skal dog være opmærksom på, at det blot er for riflen. Derudover kommer kikkert, lyddæmper, tilbehør osv., hvis du også står og mangler noget af dette. 


Forskel på skæftet og bundstykket

 

Når du skal ud og købe en ny riffel, så skal du være opmærksom på skæftet og bundstykket, for der kan være meget forskel på det. Hos Hubertushuset kan du både få de helt klassiske skæfter, som du traditionelt set kender. Derudover kan du også finde såkaldte thumbhole skæfter, der giver et bedre greb og flere oplever, at de kan holde riflen mere i ro, og dermed få et mere præcist skud, hvilket gør en riffel med thumbhole ideel til langdistanceskydning eller skydning efter mindre mål. Derudover er der også meget forskel på bundstykket. Du finder både rifler med helt klassiske bundstykker, som først skal op og derefter tilbage, men du kan også finde rifler med rettræk. Rettræk er et bundstykket som adskiller sig fra klassiske bundstykker ved, at du blot skal trække tilbage og frem, uden at du først skal trække bundstykkehovedet op og dernæst tilbage. Det tillader, at du kan repetere utrolig hurtigt. Derfor er rettræk også særdeles velegnet til lige præcis drivjagter, hvor du kan komme ud for, at der skal repeteres hurtigt, så du er klar til at affyre skud nr. 2.


Ammunition til rifler


Når du skal ud og finde ammunition til rifler, skal du holde tungen lidt mere lige i munden, i forhold til hvis du skulle finde ammunition til haglgeværer. Det skyldes, at der er utrolig mange forskellige kalibre, og derudover skal du også finde ud af om du skal have jagtammunition eller træningsammunition og hvor mange gram/grain den skal være på. Der findes samtidig mange forskellige kugler, der ekspanderes forskelligt. Du kan blive meget klogere på ammunition til rifler, hvis du kigger på vores hjemmeside under ammunition. 


Våbenskabe


I Danmark er det lovpligtigt, at man opbevarer skydevåben såvel som ammunition i et godkendt våbenskab. Våbenskabe er et kæmpe marked, og der findes utallige at våbenskabe. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilket våbenskab du skal vælge. Du skal sikre dig, at våbenskabet er godkendt i Danmark og at du lovligt kan opbevare dine rifler der. 


Det er vigtigt, at våbenskabet er godkendt efter EU-standarder. Dog kan en anden godkendelse også være tilstrækkelig, sålænge det er et tilsvarende niveau. Våbenskabet skal også være boltet fast til væggen og/eller gulvet, undtagen hvis det vejer over 1000 kg, hvilket de færeste våbenskabe vejer. Nøglerne skal selvfølgelig opbevares forsvarligt og så de altid er utilgængelige for andre. Der er desuden et krav om, at du maksimalt må have 25 våben eller 10 farlige skydevåben i et våbenskab. Hvis du har mere end dette, så skal du have et sikret rum der samtidig har alarmsystem. 

 

Hvis du vil vide mere, så kan du se vores lange guide til netop køb af våbenskab på vores hjemmeside. 


Korrekt pleje og vedligeholdelse af din riffel


Det er helt essentielt med den helt rigtige vedligeholdelse og pleje af din riffel, så du kan sikre dig en velfungerende riffel i flot stand, som du kan bruge de næste mange år frem i tiden. I Danmark har vi temmelig mange regnfulde eller som minimum fugtige dage både om sommeren og om vinteren, og derfor kan det være en rigtig god ide at ordne din riffel på trods af, at du ikke har afgivet skud. Det skyldes, at fugten sætter sig på riflen, og riflen har bedst af at være tør og olieret, når den sættes på plads. Derfor finder du også et stort udvalg af rensesæt og rensemidler hos Hubertushuset. 


Nu gælder indkøbsturen


Nu har vi skrevet en masse gode og forhåbentlig brugbare ting til dig, som du skal være opmærksom på og gøre dig overvejelser om, før du skal ud at kigge på riffel. Når du langt om længe skal ud at kigge på den helt rigtige riffel hos Hubertushuset, så vil vi anbefale dig at kigge alene, hvis du er førstegangskøber. Det anbefaler vi, fordi der er mange i familien og mange jagtvenner der typisk har en masse kommentarer. De kommentarer kan du dog ikke altid bruge, for det handler om, hvorvidt du kan lide riflen eller ej. Føles den rar, er du komfortabel med den og hvordan er udseendet. Det er dig der afgør det, så kom alene første gang, og tag eventuelt venner og familie med gangen efter, så de kan se, hvilken riffel, du godt kunne tænke dig.


Køb din næste riffel hos Hubertushuset


Hos Hubertushuset glæder vi os til at byde dig velkommen i butikken og på vores webshop. Du finder et stort udvalg af ammunition, riffelrem og alt andet du skal bruge til en god jagt i skoven med riflen. 

Vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige riffel, der passer til lige præcis dine behov. Vi har altid rigtig fornuftige priser og gode tilbud. 


Du er altid velkommen i vores fysiske butik i Ringsted og i vores online shop på www.hubertushuset.com. Begge steder er der masser af gode tilbud, så vi sikrer, at dit køb af riffel bliver både nemt, bekvemt og billigt.


Vi har lynhurtig levering og gratis returnering.


Knæk og bræk!

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60