Våbenskabe

Udvidet service ved køb af våbenskabe!

Hubertushuset tilbyder nu muligheden for tilkøb af en ekstra service i forbindelse med køb af våbenskab:

I servicepakken får du levering, opsætning og en korrekt montering af dit våbenskab.

Se mere her

 

 

6 varer

Faldende orden

6 varer

Faldende orden
pr. side

Våbenskabe i flere størrelser

Et sikkert våbenskab er et must for dig med jagt som hobby. Våbenskabet skal være egnet til opbevaring af både dine jagtvåben som rifler og geværer og din ammunition. Derudover kan de også bruges til opbevaring af andre værdigenstande. For at våbenskabet passer til netop dine behov, skal der naturligvis være plads til det antal våben, du ejer. Nogle af vores skabe til våben passer til 5 eller 6 rifler/geværer, mens andre har plads til hele 10 stk. Tænk på længden af dit haglgevær eller riffel, da nogle skabe ikke passer til +76 cm piber. Planlægger du at investere i flere våben med tiden, kan det give god mening at købe et større skab allerede nu. Frem for at du med tiden skal skifte det ud til en større model.

Hubertushuset forhandler alt til jagt, og derfor kan vi også tilbyde våbenskabe i høj kvalitet.
Vi har skabe til ethvert formål, om du har fem våben eller tyve våben. Hos os finder du nemt et skab, hvor der er plads til alt dit jagtudstyr. Som noget nyt tilbyder vi også en servicepakke, når du køber våbenskabet hos os. Denne inkluderer levering, opsætning og korrekt montering af dit nye skab til våben. Alle skabene i vores sortiment er naturligvis godkendte og certificerede, så du kan bruge dem til lovlig opbevaring af dine våben, som loven foreskriver det. Skabene er lige såvel egnet til montering på væg eller gulv. Så du kan sikre det mod tyveri – og ligeledes følge lovgivningen på dette punkt.

Har du spørgsmål til de konkrete våbenskabe og deres egenskaber og indretning? Du er altid velkommen til at kontakte os. Vores kyndige våbeneksperter er altid klar til at rådgive og vejlede dig om at valg af våbenskabet til netop din våbenopbevaring.

Opbevar dine våben i et sikkert skab

Selvom det ikke er den mest spændende investering, du kan gøre dig som jæger, så er våbenskabet en investering, du skal overveje nøje. Som jæger er det nemlig et must, at du opbevarer dine våben sikkert og utilgængeligt for andre, der ikke har tilladelse til at bruge dem. Det kan både være farligt og usikkert at have våben liggende på ikke et aflåst og sikret sted. Har du børn i huset? Eller bor der andre, der ikke har forstand på at betjene dine våben? Så kan de komme galt afsted, hvis de alligevel prøver at bruge våbnet. Derfor er det nødvendigt, at du opbevarer dine rifler og geværer, så de kun er tilgængelige for netop dig eller andre i husstanden med jagttegn. Hvis du er den eneste med tilladelse til riffel og du deler skabet med en anden må riflen ikke være tilgængelig for andre.

I forhold til indbrud og tyveri giver det også god mening, at du har sikret dine våben. På den måde kan tyven ikke komme afsted med dem. Det gør du blandt andet ved altid at sikre, at skabet er aflåst og ved at bolte det fast i væg eller gulv – eller begge dele.

Skabene i vores sortiment er certificerede efter svenske standarder og ligeledes godkendt af danske Forsikring og Pension. Derfor kan du trygt investere i et af vores skabe med god ro i maven. Det er et krav, at skabet er godkendt af forsikringsselskabet, netop for at forsikringen dækker i tilfælde af tyveri. Det er ikke alle skabe med tidligere certificeringer som Skafor rød eller blå, der i dag bliver anerkendt af forsikringsselskaber. Alle våbenskabene i vores sortiment er dog godkendt af danske Forsikring og Pension. Så du skal dermed aldrig bekymre dig om, hvorvidt dit forsikringsselskab dækker.

Regler for opbevaring af våben

Der er ikke blot for syns skyld, at du skal investere i et sikkert skab til dine våben. Der er faktisk visse regler, som du skal overholde, når det kommer til opbevaring af våben. Disse omhandler f.eks. ’permanent opbevaring’. Permanent opbevaring drejer sig om den fysiske adresse, hvor dine våben er registeret på. Her er det et krav, at de opbevares i et godkendt skab eller et boksrum. Dét skal leve op til visse krav, afhængigt af om du har færre end 25 stk. almindelige våben/10 stk. særligt farlige våben eller mere end dette. Skulle våbenskabet veje mindre end 1000 kg, er det også et krav, at det fastboltes til væg (ikke en gibsvæg) eller gulv. Alle skabene i vores sortiment er naturligvis godkendt til formålet.

Reglerne for opbevaring af våben er dermed:

 • At du opbevarer dem i et godkendt våbenskab (gælder alle skydevåben omfattet af våbenlovens § 1, stk. 1, nr. 1)
 • At du bolter skabet fast til væg eller gulv (hvis under 1000 kg)
 • At skabet skal være testet og godkendt efter EN 1143-1 Grade 0, eller tilsvarende
 • At hvis du har flere end 25 våben, så skal det være godkendt og testet efter EN 1143-1 Grade 1

Reglerne er ret klare, når det kommer til opbevaring af våben på din adresse. Det er regler, som du skal følge. Hubertushuset er naturligvis også bekendt med disse gældende regler, og derfor fører vi naturligvis kun våbenskabe, der er godkendt til formålet. Ligesom vi også tilbyder dig en servicepakke, hvor vi står for at montere skabet. Netop så du kan sikre, at det er monteret, som loven kræver det.

Sådan vælger du det rette våbenskab

Hvilket våbenskab skal du investere i? Selvom det ikke er helt lige så sjovt at vælge våbenskab, som det er at vælge geværer og rifler, så er det et valg, du skal gøre med omhu. Det du skal tænke over, når du kigger på våbenskab er:

 • Størrelse – hvilken størrelse våbenskab du skal vælge, afhænger af dit behov. Har du blot et par rifler, kan du sagtens vælge en af vores mindre modeller med plads til f.eks. 5 våben. Har du flere forskellige rifler og geværer, fører vi også større skabe med plads til 8 eller 10 våben. Det er vigtigt at vælge et skab, der har plads til dit antal af våben. Skabet vil være udstyret med våbenholdere, således at dine geværer kan placeres sikkert i skabet. Har du andet jagtudstyr, du gerne vil opbevare sikkert, så er der også plads til det i vores rummelige våbenskabe.
 • Sikkerhed – det er et meget vigtigt emne, når det kommer til våbenskabe. Du kan ikke blot bruge et almindelige opbevaringsskab til dine våben. Skabet skal være egnet og godkendt til formålet. Når det er det, er det nemlig udstyret med våbenholdere, lås og i solide materialer.
 • Montering – våbenskabene i vores sortiment er af sådan en størrelse, at de skal placeres på gulvet. Men udover at skabet er sikret via dets høje vægt på typisk over 100 kg, så bør du også sikre det yderligere ved at bolte det fast. Sådan er det nemlig allerbedst beskyttet mod indbrudstyve på din adresse. Faktisk er det også et gældende krav, at du skal bolte skabet fast, når det vejer under 1000 kg.

Find små og store våbenskabe til ethvert behov

Der findes alverdens våbenskabe i mange forskellige størrelser. Her hos Hubertushuset har vi samlet nogle klassiske skabe, som passer til almindelige opbevaring for den typiske jæger. Det er meget almindeligt, at man har mere end ét jagtvåben. De fleste har dog ikke mere end 10 stk. opbevaret hjemme på deres adresse. Det er dog lovligt at have mere end 10 jagtvåben. Det er først, når du kommer over 25 stk., at der gælder andre regler for opbevaringen i hjemmet.

I vores sortiment finder du godkendte skabe til opbevaring af:

 • 4 våben
 • 5 våben
 • 6 våben
 • 8 våben
 • 10 våben

Skabene er fremstillet med standardindretning. Det vil sige, at de er udstyret med antal våbenholdere til de antal våben, som skabet er godkendt til. Derudover er skabene typisk udstyret med hylder i døren og i toppen af skabet. Her kan du f.eks. opbevare ammunition eller andet jagtudstyr, som du gerne vil opbevare sikkert samt sikre mod tyveri. Skabene er også indrettet med en måtte i bunden, så du kan placere skæftet på dit gevær blødt og sikkert – og så det ikke får skrammer af at stå på bunden. Med andre ord får du et kvalitetsskab, der passer til dine behov. Vælg dét der passer til dit antal af våben, men tænk også over, om du kommer til at investere i flere jagtvåben i fremtiden. Så kan du lige så godt vælge et større skab.

Rummelige skabe i sikkert design

Et våbenskab behøver ikke nødvendigvis kun at være til opbevaring af våben. Du kan også bruge det til at aflåse og sikre andet af dit jagtudstyr. Det kan være alt fra ammunition til dyrt udstyr som jagtkikkerter og vildtkameraer. Ligesom det også kan være jagtudstyr, du vil holde udenfor børn eller andres rækkevidde f.eks. jagtknive eller slagteudstyr. Derudover kan du naturligvis også bruge skabet til at opbevare dit våbenpleje og renseudstyr til dine geværer – så du har det hele samlet på ét sted. Altid sikkert, aflåst og uden for andres rækkevidde.

Indretningen af de skabe, du finder i vores udvalg, tillader opbevaring af alverdens andet jagttilbehør. Skabene er meget rummelige og er udstyret med hylder til forskellig opbevaring. På den måde kan du holde orden i alt det, du skal bruge til dit gevær eller til din jagt. Ligesom du også kan opbevare ammunitionen på et sikkert og aflåst sted. Der gælder faktisk også regler for opbevaring af din ammunition. For det første må du kun opbevare det i hjemmet, hvis du har en jagtpåtegning. Derudover skal det ligesom dine våben også opbevares i et godkendt våbenskab – det vil sige EN 1143-1 Grade 0 eller tilsvarende.

Hubertushuset sælger sig selv på at forhandle kvalitet til din jagthobby. Derfor er vores skabe, ligesom alt vores andet jagttilbehør, naturligvis af god kvalitet. Udover at skabene er godkendte, er de udført i solide og holdbare materialer, smart og overskuelige indretning samt god plads til dine våben og andet tilbehør. Har du brug for at vide mere om nogle af modellerne i vores sortiment? Du er altid velkommen til at ringe eller komme ind i Hubertushuset for at få en snak om dit nye våbenskab.

Godkendte våbenskabe i høj kvalitet

Våbenskabe skal være godkendt efter to forskellige slags certificeringer. For det første skal de være godkendt i overensstemmelse med lovens paragraffer om våbenopbevaring. Derudover skal de også være godkendt af forsikringsselskaberne.

Dit skab skal altså være:

 • EN 1143-1 Grade 0 / 1 – godkendt til våbenopbevaring efter loven
 • Godkendt af forsikringsselskabet

Normalt er det ikke forsikringsselskabet, der sætter krav til godkendelse af dit våbenskab. Det er loven, der foreskriver, hvilke skabe der er godkendte. Men der er dog tilfælde med ældre skabe, som har haft klassificeringen Skafor Blå, der er tilsvarende til EN 1143-1, og hvorvidt disse stadig er forsikringsgodkendte. Derfor kan det godt betale sig at tjekke med dit forsikringsselskab, hvis du har et ældre våbenskab.

Nogle af våbenskabene i vores sortiment er ligeledes certificeret efter svenske standarder. Dette er dog ikke noget problem ved at benytte dem i Danmark. De er godkendt af Danske Pension og Forsikring. Du behøver derfor ikke bekymre dig. Du kan blot glæde dig til at få monteret dit nye våbenskab og begynde at bruge det til sikker opbevaring af dine jagtvåben.

Sådan sikrer du dit våbenskab

I forhold til at sikre dit skab med våben så er det bedst at placere det i et hjørne i rummet. På den måde har du nemlig hele to vægge, du kan bolte det fast i. Én ting er i hvert fald sikkert; nemlig at du skal bolte dit våbenskab fast. Det er faktisk et krav i loven, når skabet vejer mindre end 1000 kg. På den måde er det langt bedre sikret mod tyveri.

Gode råd til hvordan du bolter det fast:

 • Loven foreskriver, at du skal bolte våbenskabet ”forsvarligt” fast. Det kan tolkes på flere måder, men det er en god idé altid at bruge min. 4 bolte til at fastgøre skabet med. Det er blandt andet både godkendt, hvis du bolter det fast i gulvet og hvis du bolter det fast i væggen. Dog kan det være let at brække det fri af gulvet med et koben. Derfor er der også en god idé at bolte det fast på væggen i bagsiden af skabet for at besværliggøre tyveri.
 • Du bør placere skabet i et hjørne – dvs. mod to vægge. Netop på denne måde har du flere muligheder for at bolte det godt fast.
 • Du kan også vælge at placere våbenskabet i et andet skab. Det kan gøre det langt sværere for tyven at komme til at brække det fri og få det ud.
 • Det er vigtigt, at du bruger bolte, der er egnet til formålet. Det kan f.eks. være ekspansionsbolte. Disse er ikke så dyre, og de er egnede til formålet. Dog kan det afhænge af, hvilket form for murværk du bolter skabet fast i, hvilke bolte du skal bruge. Hos Hubertushuset står vi naturligvis klar til at guide og rådgive dig om, hvilke bolte du skal bruge.

Er du ikke helt med på idéen om selv at skulle bolte dit våbenskab fast? Hubertushuset tilbyder som noget nyt en servicepakke. Denne inkluderer, at vi leverer, opsætter og monterer dit skab korrekt. Vælger du denne pakke, kan du blot læne dig tilbage og vente på at få våbenskabet leveret. Ligesom du kan se til, mens vi sørger for at montere skabet ordentligt. Du undgår det besværlige arbejde med at få skabet monteret og boltet fast, og vi garanterer, at enhver montering er udført efter, hvad loven foreskriver.

Sørg for altid sikker opbevaring af dine våben

Udover at købe et kvalitetsskab til dine våben er der flere andre ting, du kan gøre for at sørge for sikker opbevaring. Du skal blandt andet være sikker på, at skabet er aflåst, inden du forlader det. Hvis du vil sikre dine våben endnu bedre, kan du med fordel også aflåse det rum, som våbenskabet er placeret i. Nøglen til skabet bør du opbevare et sikkert sted, hvor ingen andre kan finde den. Eller ideelt set bør du have den på dig, når du forlader våbenskabet. På den måde er adgangen til skabet kun tilgængelig for netop dig. Du bør aldrig efterlade nøglen i dit hjem, hvis du ikke selv er hjemme. Der vil blot være risiko for, at en indbrudstyv eller en anden person i din husstand finder den.

Lys til skabet kan også være en fordel. Det er ikke nødvendigvis så meget i forhold til sikkerhed, som det er for din komfort. Det kan være rart nok, at der er monteret lys inde i skabet, f.eks. hvis du har det placeret i en mørk kælder eller garage. På den måde kan du f.eks. sikre, at du tager de rigtige våben ud og den rigtige ammunition. Det er lidt nemmere med lys i selve skabet, end at skulle stå og lyse ind i det med en lommelygte. I vores sortiment finder du f.eks. en smart LED lygte, der kan monteres på indersiden af dit våbenskab. Lygten lyser godt op og kan oplades med USB. Lygten er også smart til andre formål, f.eks. i en jagthytte, ude i værkstedet eller ved din bil.

Gode råd til placering af våbenskabet

Selvom du går på jagt og er stolt af det, så er der ingen grund til at skilte med, at du har våben i hjemmet. Du kan selv gøre flere ting for netop at undgå, at andre lægger mærke til dit våbenskab. Det er blandt andet ved at placere det væk fra vinduer og døre, så man ikke kan se skabet udefra. Du kan med stor fordel også vælge at placere skabet på et sted, hvor dine naboer vil lægge mærke til, hvis der er indbrud i skabet. Det tager helt sikkert nogen tid at bryde skabet op, så det er ideelt, hvis skabet er placeret på et udsat sted for tyven.

Der er også andre forholdsregler, du kan tage, som ikke nødvendigvis drejer sig om placering af skabet. Det handler mere om ikke at gøre opmærksom på, at du har våben i hjemmet. Det kan du f.eks. undgå at gøre:

 • Ved ikke at have jagt-klistermærker på bilen
 • Ved ikke at have jagtudstyr stående fremme i indkørslen
 • Ved ikke at have tilbehør som kroge til vildt hængende fremme

Selvom du aldrig kan sikre dig 100% imod tyveri, er det alligevel en god idé at tage et ansvar og sikre på bedste måde, at dine våben ikke bliver stjålet og kommer i de forkerte hænder. Du har investeret i disse våben til din hobby, men det er ikke nødvendigvis på sådan en ufarlig vis, at andre vil benytte dem.

Få vejledning til dit køb

I tvivl om hvordan du skal opbevare dine våben? Hvilket skab du skal vælge? Og hvordan det skal monteres? Der kan gælde forskellige forhold, alt efter hvilket skab du har købt. Ikke alle monteres på sammen måde, og nogle af skabene kan holde flere våben end andre af skabene.

Hubertushuset står klar med et hold af kyndige våbeneksperter, der kender til alle regler og krav på området. Vi kan altid hjælpe dig med at vælge det rigtige skab og montere det korrekt for dig. Du siger bare til, så er vi klar til at vejlede dig til et trygt og sikkert køb af våbenskab.

Udover vejledning tilbyder vi også en fordelagtig servicepakke. Med i denne får du både levering af selve skabet samt opsætning og montering af det. Det vil sige, at vi bærer skabet ind, hvor det skal stå. Desuden sørger vi også for, at det bliver monteret korrekt, så det er godkendt til opbevaring af dine våben. Vil du vide mere om denne servicepakke? Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål. Når du bestiller dit våbenskab online, kan du vælge at lægge servicepakken i kurven samtidig.

Se udvalget igennem, og spørg endeligt for rådgivning, før dit køb. Vi er klar til at hjælpe dig til køb af det helt rigtige skab, der kan opbevare både dine nuværende og potentielle kommende våben.

Køb dit våbenskab hos os i dag, og få sikker opbevaring af jagtvåben i dag!

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60