Lokkekald

Varer 1-20 af 21

Faldende orden

Varer 1-20 af 21

Faldende orden
Side
pr. side

Bredt udvalg af lokkekald i Hubertushuset 
 

Har du brug for lokkekald til fugle, rovdyr eller hjortevildt, så finder du et bredt udvalg i butikken eller på vores webshop. Der er lokkekald til nybegynderen og den øvede, men ens for dem alle handler det om, at du kan blæse. 

 

Få vildtet tæt på med et lokkekald 
 

De senere år er det blevet utrolig populært med brugen af lokkekald på især gåsejagt. Gæs er som bekendt meget årvågne og ser det mindste, hvorefter de straks ændrer retning. Så udover, at du skal sørge for at være godt skjult og have naturtro lokkefugle, så skal du også have dem til at føle sig trygge i de omgivelser, du har lavet for at lokke dem til. Og det gør du med et lokkekald, og kan du få dem til at tro, at det virkelig er andre gæs, der går og hygger sig på marken, så vil gæssene trække lavt indover – og dermed på skudhold. 

 

Øvelse gør mester 
 

I Hubertushuset gør vi meget ud af at have et udvalg, der passer til både nybegynderen og den erfarne. Og det har vi også gjort i udvalget af lokkekald. Det er ikke ligegyldigt, hvilket lokkekald du skal vælge; især ikke hvis du er nybegynder. Her kan det være svært at ramme de rigtige lyde både ved at blæse og brug af stemmebåndene. Og det skal jo helst lyde så naturtro som muligt for at få succes på jagten. Derfor har vi nogle lokkekald, som er utrolig nemme at bruge, og når du har lært at bruge dem, kan du købe et af de lokkekald, hvor du skal bruge lidt flere måder at blæse på. Under alle omstændigheder så skal du øve dig godt, inden du benytter lokkekaldet på jagten.

 

Lokkekald til flere arter 
 

Når du skal på gåsejagt, er der forskellige arter af gæs, du må jage. Og i Hubertushuset finder du da også lokkekald til de forskellige arter. Der er f.eks. lokkekald til canadagås, grågås, kortnæbbet gås og blisgås. Nogle af arterne kan godt ligge lidt tæt op ad hinanden, og her kan du sagtens bruge det samme lokkekald – du blæser bare lydene på en anden måde, så det lyder præcis som den art, du er på jagt efter.

Lokkekald til andre jagtbare fugle 
 

Du kan selvfølgelig også finde lokkekald til ænder. Det mest udbredte er til gråænder, og andre populære lokkekald til ænder er til pibeand og krikand. Her skal man forfine sin teknik for at lokke ænderne ind, og du kan altid finde ændernes kald på f.eks. Youtube, så du kan høre, hvordan det skal lyde. Men det er ikke kun gæs og ænder, der findes lokkekald til. Du kan også finde lokkekald til sneppe og gråkrager.

 

Ser du på fugle? 
 

Du behøver ikke kun at bruge lokkekaldet, når du er på jagt. Det er altid godt at øve sig jævnt over året, og så kan du jo prøve at sætte dig ud i et skjul uden for jagttiden og prøve dit lokkekald af. Det er jo også sjovt at se, hvordan fuglene reagere og få dem ind på tæt hold til f.eks. at kunne tage nogle gode billeder af dem.

 

Få lokket rovdyrene tættere på  

 

Ved jagt på ræv og mårhund er det en fordel at have et lokkekald, og her skal du øve dig i at blæse de rigtige lyde. Sammen med flere af de forskellige typer lokkekald følger der ofte en DVD med, hvor du får undervisning i at bruge lokkekaldet korrekt. Lokkekaldet handler ikke kun om at få lokket dyrene tæt på. De skal netop tæt på, så du kan afgive et forsvarligt og dræbende skud til vildtet.

 

Brøl som en hjort 
 

Producenterne er blevet rigtig dygtige til at lave lokkekald til mange forskellige dyr. Vi har altid kendt til lokkekaldet til råbuk; og det mest simple er at bruge et bredt græsstrå, som du blæser henover. Det kan lyde lidt som en rå med sit pibende kald. Det mest kendte er Buttolo bolden, som meget naturtro giver den pibende lyd, men du kan også lave nødlyde fra rå og lam med den. Det får bukken til at tro, at der er en anden buk på hans revir, og så kan det nok være, at han kommer frem fra sit skjul. I brunsttiden bruges den med kaldet fra råen, for i den periode har bukken kun én ting i hovedet! Buttolo bolden er også utrolig nem at bruge – det er kun et spørgsmål om, hvor hårdt du trykker på bolden. 
 
Du kan også få lokkekald til kronhjort, og det er praktisk, hvis du ikke lige kan finde dit indre hjortebrøl frem. Det er spændende at få brunsthjorten ind på tæt hold, og du kan virkelig lave meget ægte hjortebrøl med et lokkekald til kronhjort. Her skal du øve dig, og du kan med fordel gå på nettet for at finde instruktion til at bruge lokkekaldet. Flere af dem har instruktions CD med; men ikke på dansk, så hvis du ikke er velbevandret i f.eks. tysk, så find hjælp på f.eks. Youtube.

 

Må jeg bruge elektronisk lokkekald? 
 

I Danmark er det ikke tilladt at bruge elektroniske lokkekald, så der er kun én vej – du må øve dig! Og du kan sagtens komme til at lyde som en grågås, en pibeand eller en kronhjort. Det er kun et spørgsmål om øvelse. Og der findes heldigvis lokkekald, som er nemme at bruge.

 

Lokkekald i forskelligt materiale 
 

Som så meget andet er det blevet en videnskab at lave lokkekald med de helt rigtige lyde og af de bedste materialer. Udover at lokkekaldet skal komme med naturtro lyde, så skal det også være robust og kunne holde i mange år. De fleste lokkekald er lavet i kraftig plast eller polycarbonat, andre er lavet i træ og endda kohorn, og der medfølger en snor, så du kan have det om halsen. Så har du det altid lige ved hånden.

 

Køb dit lokkekald i Hubertushuset 
 

Alle vores dygtige medarbejdere i Hubertushuset er dedikerede jægere, og de kan om nogen rådgive og vejlede dig til det helt rigtige lokkekald. 
 
Kom ned i butikken eller gå ind på vores webshop og find dit næste lokkekald. 
 
Knæk & Bræk! 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60