Haglgevær

Varer 1-20 af 35

Faldende orden

Varer 1-20 af 35

Faldende orden
Side
pr. side

Køb dit nye eller brugte haglgevær her på shoppen


Hos Hubertushuset har vi et stort udvalg af haglgeværer fra nogle af de allerstørste producenter verden over. Vi forhandler både nye og brugte haglgeværer. Heriblandt kan nævnes mærker som Beretta, Blaser, Browning, Miroku, Winchester, Remington, Cæsar Guerini, Baikal, Akkar, Khan, Girsan og Yildiz.

Hubertushusets dygtige medarbejdere i våbenafdelingen har mange års erfaring med haglgeværer og al slags tilbehør hertil. Om du skal have et nyt haglgevær eller have repareret eller tilpasset dit nuværende haglgevær, står vi altid klar med råd og vejledning til dig. Har du spørgsmål omkring registrering og tilladelse, byder vi med glæde ind med vores ekspertise.
Vi vejleder professionelt om alt fra geværtype, kaliber, skæftelængde, skæfteform og løbslængde til skæftets vridning. Skal du vælge cal. 12 eller cal. 20? Alle detaljer er afgørende, når du skal træffe det rigtige valg, og vi kan give dig den rette sparring, før dit køb.

Hubertushuset råder over eget våbenværksted og underjordisk skydebane, så vi kan servicere, justere eller teste dit haglgevær alle ugens hverdage. Vores 3 dygtige våbenmekanikere står naturligvis også klar til at vejlede og instruere dig, hvis du har spørgsmål omhandlende haglgeværer. Værkstedet varetager alle opgaver, du som jæger måtte have.


Hvornår må man købe et haglgevær?


Før du må købe et haglgevær, skal du have bestået den obligatoriske jagtprøve. Du kan først få jagttegn, når du er fyldt 16 år. Når du har bestået jagtprøven, skal politiet dog ind og godkende, at du må få jagttegn, for at sikre, at du ikke har noget på din straffeattest, som gør at du ikke kan få jagttegn. Lige så snart politiet har godkendt dig, som kan tage 2-3 uger, kan du gå ind på www.jagttegn.dk og betale jagttegnsafgiften, som man skal betale, for at have jagttegn. Når du betaler jagttegnsafgiften, har du også en lovpligtig jagtforsikring, hvis der skulle ske noget, når du udøver jagt. Efter politiet har godkendt dig, og du har betalt jagttegnsafgiften, kan du printe et midlertidigt jagttegn der gælder i 3 uger, og du kan købe et haglgevær, ved at vise dit midlertidige jagttegn. Der kan gå op til 14 dage, før dit fysiske jagttegn kommer med posten. Som noget nyt, kan du tilmelde dig digitalt jagttegn på din mobil. Når du har købt et haglgevær, skal du registrere, at du har et haglgevær til politiet. Dette hjælper vi gerne med, når du køber et haglgevær hos os. Efter du har købt haglgeværet, og det er registeret, kan du tage på skydebanen med haglgeværet, men du har ikke ret til at gå på jagt. Hvis du har bestået din jagtprøve i 2014 eller senere, skal du nemlig op til en haglskydeprøve, før du må gå på jagt.


Hvilket haglgevær skal jeg vælge?


Det kan være udfordrende som nyjæger at finde ud af, hvilket haglgevær man bør vælge som det første. Hvis man har haft haglgevær før, ved man lidt mere om, hvad man godt kan lide ved et haglgevær, og det er derfor lidt nemmere at finde et nyt haglgevær.
Hubertushuset A/S vil her på siden, guide dig til hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter dit nye haglgevær.


Hvad koster et haglgevær?


Når du skal ud og købe dit første haglgevær, skal du finde ud af, hvor mange penge du ønsker at bruge på et nyt haglgevær. Ønsker du at bruge en stor del af din opsparing, eller vil du bare gerne have det billigste gevær du kan få? Der kan være stor forskel på, hvor dyre haglgeværer er, men fælles for alle er, at jo højere prisen er, jo bedre kvalitet får du. Dermed ikke sagt, at du ikke kan ramme med et billigt haglgevær, for et billigt haglgevær kan ramme lige så godt som et dyrt haglgevær. Så hvor meget et haglgevær koster, kommer helt an på, hvor mange penge du ønsker at bruge på et haglgevær. Et nyt haglgevær fås til en pris på kun 7.500 kr., hvor du er godt dækket ind som nyjæger. Hvis du ønsker et haglgevær i den anden ende af prisskalaen, kan man også godt få et haglgevær til over 100.000 kr. Det kommer meget an på dit budget og hvad du er mest glad for at bruge. Udover vores nye haglgeværer, har vi også brugte, hvor det er muligt for dig at gøre en rigtig god handel.


Er haglgeværer hos hubertushuset nye eller gamle?


Vi har et meget stort sortiment, som vi over adskillige år har fået samlet sammen. Du finder derfor både nye og gamle våben hos os, og vi tager også fra tid til anden våben i kommission. Uanset om du er til cal. 12 eller cal. 20, O/U eller SS, så har vi helt sikkert noget der passer din skydestil, behov og dig rent fysisk. Særligt ift. sidste, så er det vigtigt at du skuldrer dit våben korrekt. At kolben passer til dit hoved og nakke. I værste fald koster det på din evne til at sigte og ramme. Vi hjælper dig med den del også, da vi i vores våbenafdeling har stor erfaring med at se om det respektive haglgevær passer til dig.


Bør jeg købe nyt eller gammelt?


Det er egentlig helt op til dig selv. Vi vil så sige, at sortimentet af nye haglgeværer hos os er klart størst. Gamle klassiske våben kan virkelig være eftertragtede. Både af hensyn til det håndværksmæssige, men også set i historisk perspektiv. Når du køber nyt, er du også altid sikker på en tilstrækkelig reklamationsret, samtidig med at de er lettere at reparere på, da vi har adgang til nye reservedele.


Skal mit nye haglgevær være et over/under eller et side-by-side?


Før i tiden var det side-by-side der dominerede, men sådan er det ikke længere. Flere og flere jægere har opdaget de utallige fordele der er ved at vælge et over/under haglgevær, og resultatet viser også at skytterne rammer bedre når de konverterer til en over/under frem for en side-by-side. Udvalget af over-under haglgeværer er langt større end side-by-side, men hos Hubertushuset A/S har vi både over/under og side-by-side haglgeværer, så vi står klar til at hjælpe dig, med at vælge dit næste jagtgevær. 

 

Vægt og rekyl reduceres med et over/under haglgevær


Jo tungere et gevær er, desto mindre følt rekyl. Føromtalte vejer ganske enkelt en smule mere, hvilket betyder en reduceret rekyl. Alene den del har også effekt på din træfsikkerhed, idet at rigtig mange jægere (hvad end de vil det eller ej) faktisk er en smule rekyl-forskrækket. I selve skudafgivelsen med haglgeværet, er det altså en væsentlig detalje om skytten bliver en smule anspændt eller ej. Spændes der op i kroppen, enten bevidst eller ubevidst, så resultater det kortvarigt i at koncentrationen og evnen til at ramme rent svækkes en smule.


Forskel på skæftet og aftrækker 


Der kan være forskel på skæftet, alt efter om du vælger en side-by-side eller over/under. Stort set alle over-under haglgeværer har pistolskæfte, som er det skæfte langt de fleste kender til. Derimod er det meget almindeligt, at haglgeværer som er side-by-side, har engelsk skæfte. Udover at der kan være forskel på skæftet, er mange side-by-side geværer er født med dobbelt aftrækker, hvilket betyder, at man skal trykke på to forskellige aftrækkere, hvis man skal skyde begge skud af. I forhold til over/under, har de som regel kun singletrigger, som altså betyder, at du skyder begge skud af, med den samme aftrækker. Det er selvfølgelig en smagssag, om du er mest til det ene eller det andet. Men kig forbi Hubertushuset A/S i Ringsted, og få råd og vejledning af vores dygtige og kompetente medarbejdere. 


Justering af trangboring på haglgevær


For skytter er det rart at kunne justere trangboringen, så man kan skifte chokes, så de passer til den type jagt man går på, eller når man skal på skydebanen. På side-by-side geværer har langt de fleste fast trangboring, dvs. at du ikke kan skifte chokes, da disse er boret fra starten. Hvis man til gengæld vælger et over/under jagtgevær, er der i langt de fleste tilfælde mulighed for at ændre trangboring, da man kan skifte chokes, så de passer til flere forskellige typer jagter. Det er helt op til dig selv, om du ønsker et gevær, hvor du kan skifte chokes, men det er klart at anbefale et gevær med udskiftelige chokes. Du skal dog være opmærksom på, at du skal pleje og vedligeholde chokes, da de ellers kan sætte sig fast, og dermed kan du ikke længere skifte chokes på haglgeværet.


Hvor langt er et haglgevær?


Noget af som kan være udfordringen, når du skal ud at købe nyt haglgevær, er at finde ud af, hvor lange løbene skal være. Mange skytter er begyndt at foretrække meget lange løb, altså 76 cm og opefter. Geværets længde har ikke særlig meget indflydelse på haglsværmen, men kan have stor indflydelse på den måde du skyder på. Grundlæggende kan man sige, at korte løb på under 70 cm er til hurtige skud, og det kan virke sværere at skyde med et gevær med korte løb, og kræver derfor lidt mere erfaring. Mange haglgeværer fås med en længde på 71 cm, hvilket er meget standard, og passer til de fleste mennesker, medmindre du er meget høj, så kan du have stor gavn af et gevær med længere løb.


Patroner til haglgevær


Når du har købt nyt haglgevær, skal du sørge for at finde patroner som passer til dit nye gevær. Her er der et par ting du skal være opmærksom på. For at passe på dit haglgevær, anbefaler vi altid, at du køber kvalitetspatroner fremfor billige alternativer. Derudover skal du vide, hvor lange patroner dit haglgevær maks. kan tage. Der findes disse størrelser patroner: 65, 67, 67,5, 70, 76 og 89 mm. For at undgå kammersprængning ved skudafgivelse, må du aldrig benytte patroner der er længere end dit haglgeværs kammer, men gerne patroner der er kortere. Du kan således godt benytte 70 mm. patroner i et jagtgevær, som har en kammerlængde på 76 mm.

Udover at være opmærksom på patronlængden, skal du også være opmærksom på haglstørrelsen, alt efter hvilken type jagt ud udøver.

I Danmark har vi et system, som indeholder haglnummer 1-9, hvor haglnummer 1 er det største, og nummer 9 er det mindste. Haglnummer 1 er 4 mm, og derefter falder millimeteren med 0,25 mm. pr. haglnummer man går op. Således er haglnummer 2 3,75 mm, og nummer 3 er 3,5 mm.

Hvis du primært går på jagt efter gæs eller råvildt med haglgevær, skal du gå efter en haglstørrelse 1-3, som er den mest effektive, hvor du kan nøjes med 3-6 ved jagt på ænder. Hvis du går på fællesjagt efter fasaner, vil det være oplagt at gå efter haglstørrelse 4-6, hvor haglnummer 2-3 er meget effektive ved trampejagt.

Desuden skal patroner, ligesom våben, opbevares forsvarligt, dvs. i et våbenskab.


Våbenskabe


Når du har et jagtgevær i Danmark, er det lovpligtigt at opbevare jagtgeværet i et godkendt våbenskab. Markedet af våbenskabe er stort, og derfor kan være svært for dig som ny køber af våbenskabe, at finde rundt i markedet. Det første du skal sikre dig, inden du køber et våbenskab, er at det er godkendt, så du kan opbevare dit gevær lovligt og sikkert.
Skabet skal være godkendt efter EU-standarder, eller en anden godkendelse med et tilsvarende niveau.
Det er desuden lovpligtigt, at du bolter dit våbenskab fast til væggen eller gulvet, medmindre våbenskabet vejer over 1000 kg. Hvis dit nye våbenskab er med nøgler, skal du sørge for at nøglerne er opbevaret forsvarligt, og utilgængelig for andre.
Hvis du ejer mere end 25 våben, eller 10 farlige skydevåben, skal du have et sikret rum med alarmsystem, da et våbenskab ikke er lovpligtigt til over 25 våben.

Værd at vide om våbenskabe til haglgevær og andre skydevåben


Inden du køber et våbenskab, skal du finde ud af, hvor stort et våbenskab du har behov for. Ofte køber mange et mindre våbenskab i starten, fordi de kun har 1 eller måske 2 våben, men hvis du på sigt, gerne vil have flere våben, kan det være en god ide at købe et større våbenskab til at starte med, da det vil give mere frihed i forhold til at købe nye våben i fremtiden. Selvom du køber et våbenskab der er beregnet til at kunne opbevare 5 våben, kan det godt knibe med pladsen, da man typisk også har en del patroner, som godt kan optage pladsen i skabet. Mange vælger også at opbevare dyre genstande i deres våbenskab, hvilket også hurtigt kommer til at fylde.

Hvis du vil vide mere om våbenskabe, eller har spørgsmål i forhold til den omfattende lovgivning omkring våbenskabe, er du mere end velkommen til at kigge forbi Hubertushuset A/S i Ringsted, eller kigge mere på vores hjemmeside.


Vedligeholdelse og pleje af dit haglgevær og jagtgevær


Når du har købt nyt jagtgevær, er det selvfølgelig vigtigt med ordentlig vedligeholdelse og korrekt pleje, så du sikrer dig et haglgevær, hvor kvaliteten ikke bliver forringet betydeligt, og du har altså et jagtgevær, som du kan bruge de næste mange år frem. Danmark er kendt for at have mange våde og regnfulde vinterdage, og derfor anbefaler vi, at du altid renser dit jagtgevær, uanset om du har afgivet skud eller ej. Optimalt set kan du pleje dit våben med forskellige børster, som fås i de forskellige rensesæt, som du finder på www.hubertushuset.com. Derudover har dit nye jagtgevær godt af at blive behandlet med våbenolie, skæfteolie og våbenfedt. Alt dette kan du finde lige her. Du er altid velkommen til at kigge forbi Hubertushuset A/S i Ringsted, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om, hvordan man passer og plejer et jagtgevær, så det kan holde de næste mange år. 


Selve indkøbet


Nu har du fået en masse viden om haglgevær, og hvad du skal være opmærksom på, så nu er du klar til at komme ud og kigge på våben. Når du skal ud for at kigge på et nyt jagtgevær, vil vi anbefale dig som førstegangskøber at gå alene ind i butikken. Det anbefaler vi, fordi venner typisk har en masse råd, men det handler om, at du skal føle dig komfortabel med det jagtgevær du køber, og det skal passe til dig.


Vi glæder os meget til at inspirere og hjælpe dig med stor faglighed. Du finder også et kæmpe sortiment af ammunition, jagttøj og andet tilbehør til en god jagt i skoven eller på sletten. Se også vores bud på et pænt og sikkert våbenskab. Alt sammen til fornuftige priser.

I Hubertushuset er hele udvalget nøje sammensat med fokus på brugervenlighed, kvalitet og
ydeevne.

Du er altid velkommen i vores fysiske butik i Ringsted og i vores online shop på
www.hubertushuset.com. Begge steder er der masser af gode tilbud, så vi sikrer, at dit køb af
kvalitetsudstyr bliver både nemt, bekvemt og billigt.
Vi har lynhurtig levering og gratis returnering.

Knæk og bræk!

 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60