Knive og Tilbehør

Varer 1-20 af 62

Faldende orden

Varer 1-20 af 62

Faldende orden
  1. Victorinox Huntsman Kniv
    Victorinox Huntsman Kniv
    379,95 kr.
Side
pr. side

Knive og tilbehør til jagt og fritid finder du i Hubertushuset

Går du på jagt og nyder udendørslivet, så kan du ikke undvære en god kniv. I Hubertushuset har vi et stort udvalg af forskellige knive og tilbehør, og vi har helt sikkert noget, du kan bruge. Der er knive/dolke i forskellige størrelser, foldeknive, håndsave, knivslibere m.m.

 

 

Knive til jagt

Går du på jagt, har du som udgangspunkt brug for to typer knive: En kniv med spids og en kniv uden spids. Kniven med spids bruges til det første, fine snit i bugen på et nedlagt stykke råvildt, men selve opsprætningen foregår med kniven uden spids; en såkaldt bugåbner. For der skal jo helst ikke gå hul på mavesækkene. I Hubertushuset kan du finde en kniv, som også har bugåbneren som foldekniv i skæftet. Du kan også få den med begge blade som foldekniv – og måske et par ekstra værktøjer - og det hele i en handy størrelse lige til at putte i lommen. Flere jægere siger, at det er praktisk med både en dolk og så en lille foldekniv, når de skal brække vildtet.

 

 

Enkel eller med graveringer?

Det er meget forskelligt fra jæger til jæger, om de ønsker graveringer, og om de ønsker skæfte af træ, horn eller ben. Der er dem, der synes, det praktiske har et fortrin; og det kan f.eks. være knive med et blad af rigtig god kvalitet og et skæfte af kraftig, slagfast plast. Det er nemt at gøre rent, og så er man heller ikke så øm over kniven. Andre ønsker, at deres kniv skal afspejle, at de er jægere og foretrækker knive med flotte skæfter af forskellige træsorter, horn eller ben – og så nogle graveringer med jagtmotiver.

 

 

Den ergonomiske form er vigtig

Det er ikke ligegyldigt, hvordan skæftet på kniven er formet. Den skal ligge godt i hånden, og den skal helst ikke kunne glide ud af din hånd. Jagtknive er meget skarpe, og du skal være opmærksom, når du bruger din jagtkniv. Nogle jægere foretrækker et skæfte, som har små dutter for at forhindre, at kniven glider i hånden, hvis du sveder eller får blod på hænderne. Andre ønsker fordybninger til fingrene, så de er sikre på, at kniven bliver i hånden, hvor den skal. Her må du prøve dig frem, alt efter hvor store eller små dine hænder er. Kniven skal ligge helt perfekt i din hånd.

 

 

Moderne kniv eller den gode gammeldags

Jagtknive kan fås i mange forskellige varianter og i forskellige mærker. Du kan også købe håndlavede knive, som hver især har deres unikke detaljer. For eksempel kan skæftet være lavet af forskellige lyse og mørke træsorter sat ind i hinanden, hvilket giver en fantastisk flot kontrast. Så er der knive, er er specialdesignede; som f.eks. EKA Swingblade kniven. Her har du et gummibelagt skaft og et knivsblad, som er to-i-én. Den ene ende er et almindeligt knivsblad, og den anden ende er en bugåbner. Du drejer simpelthen bladet for at vælge den ene eller den anden funktion. Utrolig smart og kompakt.

 

 

Multitools og schweizerknive

Når man som jæger dyrker udelivet, har man brug for noget værktøj lige ved hånden. Det kan være, at du skal skrue noget fast på skydestigen, lave noget hegn omkring nyplantningen eller skære en pind til, og så er det rart med et multitool eller en schweizerkniv, hvor du har alle redskaberne ved hånden. Både et multitool og en schwizerkniv kan have mange forskellige redskaber, og her skal du finde ud af, hvad du lige præcis har brug for. Et multitool har som udgangspunkt en tang og så en masse andre reskaber så som kniv, skruetrækker, saks, fil, sav, øloplukker/dåseåbner m.v. En schweizerkniv er som udgangspunkt en kniv og har så et eller to knivsblade mere, proptrækker, øloplukker/dåseåbner, saks, skruetrækker m.m. De fås begge i lommeformat og kan sidde i et etui i dit bælte.

 

 

Sav til flere formål

En håndsav kan være en stor hjælp ude på reviret, hvis du lige skal skære lidt grene ned omkring skydestigen eller tårnet. Eller du ligger i shelter og skal sanke lidt brænde til bålet. Men saven kan også bruges til de mere grove ting til partering af større hjortevildt. Det kan være hårdt at klippe ribbenene eller skære hovedet af på en stor hjort, og her har du virkelig brug for en ordentlig sav. Saven kan være en foldesav, hvor du kan skifte bladet – evt. til et blad med finere tænder. En foldesav kan du også nemt have med i rygsækken, når du skal ud på reviret eller med på jagt.

 

 

Tilbehør til forlægning

Når du skal forlægge f.eks. råvildt, er det vigtigt, at du har det rigtige værktøj til processen. Selvfølgelig kan du bruge et stykke tov til at hænge vildtet op, men du går i gang med at trække skindet af og parterer dyret, men det er nu rart med en galge til formålet. Galgen ligner en bøjle til tøj og er kombineret med et hejseværk. Du hænger hejseværket til galgen forsvarligt op, og dernæst stikker du enderne gennem hver baghas på hjorten. Nu kan du så - ved hjælp af hejseværket - hejse hjorten op, så du har en ordentlig arbejdsstilling til pelsning og partering. Hejseværket kan holde op til 226 kg.

 

 

Knive skal holdes vedlige

En kniv skal altid holdes skarp, så du ikke skal bruge unødvendig tid på opgaven. Kniven skal slibes, og det kan gøres på mange måder. Alle kender det traditionelle strygestål, som de fleste har stående sammen med køkkenknivene, men det er ikke så handy at have med ud på reviret, fisketuren eller trekkingturen. Derfor er der lavet strygestål og knivslibere lige til at putte i lommen; nemt og bekvemt, og du kan slibe kniven undervejs i processen, når du er i gang med at brække bukken eller snitte træet til. Du kan også få professionelle og elektriske knivslibere, hvor du blot skal holde kniven, mens knivsliberen gør arbejdet. Dem kan du også bruge til køkkenknivene og slagtesættet, når du skal partere dit vildt.

 

 

Stort udvalg af knive og tilbehør

I Hubertushuset står vores dedikerede og jagterfarne personale klar til at hjælpe dig med dit næste køb af knive og tilbehør. Du finder et bredt udvalg af dolke, foldeknive m.m., og vi vil gerne vejlede dig til at købe den helt rigtige kniv, slagtesæt eller andet til lige netop dit formål. Du finder udvalget i vores butik eller på vores webshop.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen og hjælpe dig videre på dit næste jagteventyr.

 

Knæk & Bræk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60