Strømper til Herrer

Varer 1-20 af 22

Faldende orden

Varer 1-20 af 22

Faldende orden
 1. Härkila Expedition sok
  Härkila Expedition sok
  249,95 kr.
 2. Härkila All season wool II sok
  Härkila All season wool II sok
  169,95 kr.
 3. Harkila Coolmax II liner sok
  Härkila Coolmax II liner sok
  149,95 kr.
 4. Laksen Windsor jagtstrømper
  Windsor Strømper
  699,95 kr.
 5. Härkila Expedition sok, Long
  Expedition long sok
  299,95 kr.
 6. Pennine Defender Strømper
  Pennine Defender Strømper
  Før: 399,95 kr. Tilbudspris 299,95 kr. SPAR: 100,00 kr. (25%)
  Tilbud
 7. Gateway Coolmax Strømper
  Gateway Coolmax Strømper
  99,95 kr.
 8. Gateway Boot Calf Strømpe
  Gateway Boot Calf Strømpe
  149,95 kr.
 9. Laksen Empire Heather sokker
  Laksen Empire Stockings
  Før: 599,95 kr. Tilbudspris 499,95 kr. SPAR: 100,00 kr. (17%)
  Tilbud
 10. Härkila Pro Hunter 2.0 long strømper
  Härkila Pro Hunter 2.0 long strømper
  349,95 kr.
 11. Härkila Pro Hunter 2.0 Kort strømper
  Härkila Pro Hunter 2.0 Kort strømper
  249,95 kr.
 12. Laksen Westwood Jagtstrømper
  Laksen Westwood Jagtstrømper
  799,95 kr.
 13. Gateway Ultra Knæhøje Uldstrømper
  Gateway Ultra Knæhøje Uldstrømper
  199,95 kr.
 14. Gateway Ultra Calf Strømper
  Gateway Ultra Calf Strømper
  179,95 kr.
 15. Gateway Daywalker Crew Sokker
  Gateway Daywalker Crew Sokker
  Før: 129,95 kr. Tilbudspris 79,95 kr. SPAR: 50,00 kr. (38%)
  Tilbud
 16. Härkila Trial strømper
  Härkila Trail Strømper
  199,95 kr.
 17. Pinewood Coolmax sokker 2-pak
  Pinewood Coolmax sokker 2-pak
  199,95 kr.
 18. Nordhunt Outdoor Wool Strømpe Lang
  Nordhunt Outdoor Wool Strømpe Lang
  Før: 199,95 kr. Tilbudspris 149,95 kr. SPAR: 50,00 kr. (25%)
  Tilbud
 19. Nordhunt Outdoor Wool Kort Sok
  Nordhunt Outdoor Wool Kort Sok
  Før: 149,95 kr. Tilbudspris 99,95 kr. SPAR: 50,00 kr. (33%)
  Tilbud
Side
pr. side

Jagtstrømper og jagtsokker 
 

Stort udvalg i Hubertushuset 
 

I Hubertushuset kan du finde et meget stort udvalg af jagtstrømper og jagtsokker fra alle de kendte mærker så som Deerhunter, Härkila, Laksen, Nordhunt, Gateway og Pennine. Der er sokker til allround brug, men også sokker til specifikke vejrtyper eller aktiviteter. Find alle de gode tilbud her på siden og på vores outlet.

 

Forskellen på strømper og sokker 
 

Der er forskelligt, om vi siger strømper eller sokker, men rent faktisk er der forskel, og forskellen består i, hvor langt skaftet på strømpen eller sokken går. Er det sokker, går skaftet max. til midt på underbenet. Mens en strømpe har langt skaft, som kan gå helt op til knæet. 

De fleste definerer det på den måde, at sokker bruges i sommerhalvåret og strømper i vinterhalvåret. Men i dag kan man få sokker, der indeholder merinould, som holder fødderne varme. 

 

Jagtsokker til hele året 
 

Du kan få jagtsokker, som kan bruges året rundt. Mange af dem har forskellige gode og nødvendige kvaliteter for at have det så behageligt som muligt; især hvis dine fødder skal være lukket inde i et par sko eller støvler en hel dag. Du kan få sokker, som er antibakterielle, svedabsorberende, ventilerende eller isolerende. Stort set alle jagtsokker har flade sømme, så du ikke får gnavsår, og de har ofte også forstærkninger på tå og hæl, hvor de er mest udsatte for slid. 

 

Jagtstrømper med forskellige formål 
 

Især om vinteren har du brug for jagtstrømper med langt skaft, så får du varme på fødderne og underbenene. Det er ofte en fordel, hvis du skal gå i høj sne, hvor der er stor risiko for, at dine fødder og underben bliver nedkølet.  

De lange jagtstrømper er også en del af traditionen sammen med jagttøj i tweed. Her skal farven på strømperne matche ternen i tweeden, foret i tøjet og slipset. Og som prikken over I'et garter ties i samme farve. Garter ties er strømpebånd, og før elastikkens og elastanens opfindelse havde de den funktion, at de skulle holde strømperne på plads, så de ikke gled ned af benet. Båndene blev bundet under knæet, og så foldede man strømpekanten udover, så man havde en pæn afslutning. Og så lod med kvasterne hænge på ydersiden. I Skotland havde strømpebåndene den farve og tern, som repræsenterede den klan, man var medlem af. 

 

Specielle materialer i jagtsokker og jagtstrømper 
 

Jagtsokker og jagtstrømper laves i mange forskellige materialer alt efter, hvilket formål de skal bruges til. De skal opfylde de krav, man nu har, alt efter hvilken årstid man skal bruge dem. Om sommeren har du brug for sokker, der ikke er for varme, og som ikke gør dine tæer sure. Om vinteren har du brug for strømper, som varmer dine fødder og underben og samtidig giver god ventilation. 

 

Uld i jagtsokker og jagtstrømper 
 

De varme vinterstrømper og –sokker har uld som hovedmateriale. Uld har helt fantastiske egenskaber, og det kan andet end blot holde på varmen. Det er temperaturregulerende og åndbart, det er godt isolerende og er resistent over for vand og snavs. Og så er det også elastisk, så strømpen former sig efter din fod og underben. 

 

Spandex eller elastan 
 

I 1950’erne prøvede man at opfinde noget, der kunne erstatte gummi. Resultatet var spandex – eller elastan, som vi bedre kender det som. Det er syntetiske fibre, som kan trækkes hele 500% af deres oprindelige form. Denne elasticitet var en genial opfindelse for tøjbranchen, og nu kunne man producere bl.a. sokker og strømper, der kunne blive siddende på underbenet. Hermed overflødiggjorde man den brede elastik i kanten af skaftet, og den generede ofte mere, end den gavnede. Og nu havde man så heller ikke brug for strømpebånd, men de fås stadig, da de er en del af den traditionelle tweed dragt til jagt. 

 

Polyester er miljøvenligt 
 

Der findes forskellige syntetiske materialer, og polyester udmærker sig ved at være et genbrugsprodukt af bl.a. plastik. Det er en glat fiber, og den er utrolig slidstærk og krøller ikke. Derfor finder vi den ofte i de tekstiler og stoffer, vi bruger til hverdag. Den er genial at mixe med bomuld eller uld, da man så får en ekstra slidstærk tekstil ud af det og stadig med bomuldens og uldens egenskaber. Polyester bruges ofte i tøj lavet til sport og udendørs aktiviteter, da stoffet er let, tørrer hurtigt og ikke absorberer vand.  

 

Bomuld er en plante 
 

Det er ikke alle, der ved, at bomuld udvindes fra en plante. Sammen med uld er bomuld nok det mest brugte i tekstilindustrien. Det har de gode egenskaber, at det krøller ikke, suger meget vand, det er stærkt og kan nemt indfarves. Og så er det allergivenligt og åndbart. I tekstiler til tøj og sokker/strømper er det for det meste mikset med polyester og/eller elastan. 

 

Bambus er det nye 
 

Det helt nye i tekstilverdenen er bambus. Bambusfibre er utroligt bløde, de er svedabsorberende, allergivenlige – og så er sokker og strømper lavet af bambusfibre et bæredygtigt og miljørigtigt valg. Bambus vokser med 5-20 cm om dagen, og så kan man høste 10 gange mere bambus end bomuld på bare 1 m2. En anden fantastisk egenskab ved bambus er, at det er antibakterielt, åndbart og temperaturregulerende. Og så kan det vaskes rent ved selv lave varmegrader. 

 

Jagtsokker og strømper fra Härkila 
 

Den svenske producent Härkila laver holdbart og slidstærkt jagttøj og altså også strømper og sokker. Du kan vælge mellem sommer- og vinterudgaver af både strømper og sokker, og du kan vælge strømper og sokker med andre gode egenskaber. F.eks. er der taget højde for, at de skal være åndbare og svedtransporterende, så dine fødder holdes tørre og ikke mindst lugtfri. Alle sokker og strømper har også forstærkninger på hæl og tå, hvor de slides mest, for det er jo meningen, at du skal have glælde af dine Härkila strømper og sokker i flere sæsoner. 

Materialet i sokkerne er der også tænkt meget over. Her er der f.eks. lavet et mix af merinould, som holder dine fødder varme, men ulden er også temperaturregulerende, så du kan også bruge sokkerne om sommeren, da ulden så vil holde varmen ude. Dertil kommer noget polyamid og akryl, som gør sokkerne og strømperne utroligt stærke og sidst, men ikke mindst elastan, der gør dem strækbare og meget behagelige at have på. På alle sokker og strømper er der også lavet flade sømme, så du ikke får gnavsår, når du er ude at gå på jagten en hel dag. 

 

Køb dine jagtsokker og jagtstrømper i Hubertushuset 
 

I Hubertushuset har alle medarbejdere jagttegn og går på jagt, og de kan derfor på bedste vis guide dig til lige netop de jagtsokker eller jagtstrømper, som du har brug for.  

Kom ind i butikken og se vores store udvalg eller gå ind på webshoppen og find lige netop de jagtsokker eller jagtstrømper, som du lige står og mangler. Du kan naturligvis også findet alt andet jagttøj til herrer, som du mangler.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i butikken eller på vores webshop. 

 

Knæk og bræk! 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60