Vandresko og -støvler herre

Varer 1-20 af 33

Faldende orden

Varer 1-20 af 33

Faldende orden
 1. Treksta Lynx Boa GTX 8"
  Treksta Lynx Boa GTX 8"
  1.999,95 kr.
 2. Hanwag Alta Bunion GTX
  Hanwag Alta Bunion GTX
  1.899,95 kr.
 3. Treksta Lynx Boa GTX 6"
  Treksta Lynx Boa GTX 6"
  1.899,95 kr.
 4. Treksta Onyx 4" GTX
  Treksta Onyx 4"
  Før: 1.299,95 kr. Tilbudspris 999,95 kr. SPAR: 300,00 kr. (23%)
  Tilbud
 5. Härkila Grove GTX Støvler
  Härkila Grove GTX Støvler
  Før: 1.749,95 kr. Tilbudspris 999,95 kr. SPAR: 750,00 kr. (43%)
  Tilbud
 6. Härkila Stornoway GTX Støvler
  Härkila Stornoway GTX Støvler
  Før: 1.999,95 kr. Tilbudspris 1.199,95 kr. SPAR: 800,00 kr. (40%)
  Tilbud
 7. Härkila Woodsman GTX
  Härkila Woodsman GTX
  Før: 2.099,95 kr. Tilbudspris 1.299,95 kr. SPAR: 800,00 kr. (38%)
  Tilbud
 8. Treksta Lynx Boa GTX 10"
  Treksta Lynx Boa GTX 10"
  2.099,95 kr.
 9. Aigle Diserre MTD Støvle
  Aigle Diserre MTD Støvle
  Før: 1.199,95 kr. Tilbudspris 999,95 kr. SPAR: 200,00 kr. (17%)
  Tilbud
 10. Columbia 100MW Titaniun Outdry
  Columbia 100MW Titaniun Outdry
  1.449,95 kr.
 11. Wolverine Glacier EXP WP 6" Vandrestøvler
  Wolverine Glacier EXP WP 6" Vandrestøvler
  1.699,95 kr.
 12. Treksta Dovre GTX Jagtstøvle
  Treksta Dovre GTX Jagtstøvle
  1.399,95 kr.
 13. Columbia Mac Hill Mid LTR
  Columbia Mac Hill Mid LTR
  Før: 1.499,95 kr. Tilbudspris 999,95 kr. SPAR: 500,00 kr. (33%)
  Tilbud
 14. Treksta Grizzly Heat Lace GTX Støvle med indbygget varme
  Treksta Grizzly Heat Lace GTX Støvle med indbygget varme
  2.799,95 kr.
 15. Hanwag Canyon Wide GTX Støvler
  Hanwag Canyon Wide GTX Støvler
  2.099,95 kr.
 16. Hanwag Banks SF ekstra GTX vandrstøvle
  Hanwag Banks SF Extra GTX - vandrestøvle
  1.999,95 kr.
 17. Blundstone Classic Comfort 550 Støvler
  Blundstone Classic Comfort 550 Støvler
  1.299,95 kr.
 18. Columbia Peakfreak X2 OutDry
  Columbia Peakfreak X2 Outdry
  1.099,95 kr.
 19. Columbias Redmond III Waterproof
  Columbia Redmond III Waterproof
  799,95 kr.
Side
pr. side

Vandrestøvler af god kvalitet

Når du bevæger dig rundt i naturen, belaster du dine muskler og led, og derfor er det altafgørende, at du finder et par vandrestøvler, som passer perfekt til dig. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten, da det kan resultere i at vandrestøvlerne overhovedet ikke passer til netop dig, og derfor kan du risikere at få både vabler, ømme fødder, og hvis det er slemt, så kan du faktisk få skader af at gå i de forkerte vandrestøvler. 

Når du kigger på vandrestøvler hos Hubertushuset, behøver du ikke at være nervøs for at vandrestøvlerne er af dårlig kvalitet, for vores kompetente medarbejdere har sammensat et fantastisk sortiment, med vandrestøvler af høj kvalitet fra bl.a. Treksta, Hanwag, Columbia, Härkila, Aigle og mange flere. Når du køber vandrestøvler af høj kvalitet, er du sikker på, at du ikke oplever fornævnte, men derudover er du også garanteret en støvle som har god kvalitet og som er slidstærk, så du kan opleve mange gode vandreture, i dine nye vandrestøvler. 

 

Hvorfor skal jeg købe vandrestøvler?

Når du er på vandreture, er du for det meste aktiv mange timer ad gangen, og går mange skridt i løbet af dagen, og derfor er det uhyre vigtigt, at du har det rigtige fodtøj på. Indenfor kategorien fodtøj, findes der utallige af produkter, men ikke alle er velegnet til de lange vandreture. Når du skal kigge efter sko eller støvler til vandreturen, er det vigtigt med nogle som støtter og beskytter dine fødder og ankler. Netop derfor bør du vælge enten vandresko eller vandrestøvler, da de er designet til dette formål. Almindelige kondisko støtter ikke lige så godt som vandresko og vandrestøvler, og derfor bør man ikke vandre i kondisko, da det kan give skader. 

 

Hvilke vandrestøvler skal jeg vælge?

Når du skal finde vandrestøvler eller vandresko skal du gøre dig nogle overvejelser, så du kan finde ud af hvilken type vandresko eller vandrestøvle der passer til dit behov. Der er en række spørgsmål du kan stille dig selv og overveje inden du kigger på vandrestøvler:

 

 • Hvad er det for et terræn du skal vandre i?

Der er forskellige typer vandresko og vandrestøvler til forskellige terræner. Der er fx forskel på hvilket fodtøj du skal vælge, alt efter om du skal vandre i norsk fjeld, dansk skov, afrikas grusstier eller på hårdt underlag som asfalt. Derudover kan terrænet ujævnheder også have betydning for valget af vandresko og vandrestøvler.

 

 • Hvilket klima skal du vandre i?

Det er vigtigt at finde ud af hvilket klima du skal vandre i, da det også kan have indflydelse på, hvilken vandresko eller vandrestøvle du skal vælge. Hvis du skal vandre i det danske klima, hvor der findes mange regnvejrsdage, skal du kigge efter nogle vandrestøvler eller vandresko, som har en vandtæt membran. Hvis du derimod skal vandre under afrikas varmere himmelstrøg er det derimod super vigtigt, at du har fokus på et par vandrestøvler eller vandresko som er åndbare.

 

 • Skal du gå med oppakning?

Hvis du skal gå med oppakning og have mange kilo på ryggen, er det vigtigt at du kigger på nogle vandrestøvler, da de har en optimal støtte. Der forekommer stor belastning på ankler og fødder, og derfor er det vigtigt at finde vandrestøvler som støtter godt, da du ellers kan risikere at få skader.

 

 • Hvor meget vil du give?

Det er selvfølgelig relevant at overveje hvor mange penge du vil bruge på vandrestøvler, da du kan finde vandrestøvler i alle prisklasser. Du skal dog være opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen. Dvs. at du vil få et par mere holdbare vandrestøvler, hvis prisen er højere, samtidig med at de dyre vandrestøvler har nogle egenskaber som billige vandrestøvler ikke har. Men vigtigst af alt er, at du finder et par vandrestøvler som passer til dig.

 

Vandrestøvler og vandresko

Det store spørgsmål når du skal ud for at finde det rigtige fodtøj til dine længere gåture er om du skal vælge vandresko eller vandrestøvler. Det er oftest en smagssag, om du er mest til vandrestøvler eller vandresko. Nogle kan godt lide at gå i vandrestøvler, da de støtter mere på de lange vandreture. Andre foretrækker vandresko, da de har en lavere vægt, og det dermed virker lettere at gå i dem, hvor de så må gå på kompromis med støtten. 

Der er dog et par grundlæggende pejlemærker, som du kan have med i overvejelserne, når du skal vælge om det skal være vandrestøvler eller vandresko. 

Hvis du primært går kortere ture, fx i hverdagen, eller du skal vandre under varmere himmelstrøg, kan det være en fordel at vælge vandresko, da de ikke er lige så varme at have på, som fx vandrestøvler. 

Vandrestøvler er derimod at foretrække, hvis du skal gå langt og være aktiv mange timer ad gangen, da de støtter og har en bedre komfort end vandresko. Da de støtter mere end vandresko, er de også et oplagt valg, hvis du skal gå i meget ujævnt terræn, så der er mindre belastning på anklerne. Hvis du går med oppakning, der vejer mere end 5 kilo, anbefales det også helt klart at købe vandrestøvler, da det giver optimal støtte på hele vandreturen. Hvis du tidligere har haft skader enten i fødder, ankler eller knæ, samt ryggen, vil du kunne aflaste kroppen, med et par vandrestøvler som går længere op ad benet. 

Hvis du ikke rigtig ved om du er mest til vandresko eller vandrestøvler, eller egentlig har behov for begge dele, så findes der en mellemløsning. Hos Hubertushuset i Ringsted, finder du nemlig en mellemting mellem vandrestøvler og vandresko. Det er altså et par “lave vandrestøvler”, som går længere op om anklen end vandresko, men som samtidig ikke er lige så tunge og bestande som vandrestøvler. De er altså gode, hvis du primært skal bruge dem til lettere ture, og hvis du ikke skal vandre flere dage i streg. Hvis du skal vandre mange dage i streg, eller måske skal på vandreferie, skal du kigge på vandrestøvler.

 

Vandrestøvler til mange formål

Alle vores vandrestøvler, som du finder i vores sortiment, både på vores hjemmeside og i vores fysiske butik i Ringsted er af høj kvalitet, hvilket betyder de har en god holdbarhed og god slidstyrke, og det betyder du kan bruge dine vandrestøvler til mange formål. Udover at bruge dine vandrestøvler til vandreture, er mange af dem også et godt valg til jagt. Når mange jægere har pakket deres jagtudstyr og våben, er der rigtig mange der tager afsted i træsko eller kondisko (Fx som du ser Nikolai fra Nak & Æd gøre det). Dog er jagtstøvler eller vandrestøvler ved at vinde indpas i mange jægeres garderobe, og det er ikke uden grund. Gummistøvler har været mange jægeres primære fodtøj, fordi man ikke har tænkt over at det er vigtigt med korrekt fodtøj, og gummistøvler kan være ganske fine. Hvis du er den type jæger der holder af jagt der foregår over store afstande, bør du i særdeleshed overveje jagtstøvler eller vandrestøvler. Gummistøvler er en meget alsidig og ikke et særligt justerbart fodtøj, som betyder de ikke støtter dine fødder og ankler, og derfor bør du vælge vandrestøvler eller jagtstøvler. Jagt foregår typisk i vanskeligt terræn, og derfor vil der være meget belastning på dine ankler og led, og hvis du ikke er vant til den atypiske belastning, vil du kunne risikere skader og ømme fødder. Der hvor gummistøvler har deres fordel i forhold til vandrestøvler og jagtstøvler, er at gummistøvler er 100% vandtætte. Mange jagt- og vandrestøvler har dog membraner, som sikrer at de er både åndbare og vandtætte, så langt de fleste jagt- og vandrestøvler vil kunne klare de fleste jagtformer, dog med undtagelse af de typer jagter, hvor du skal ud i vand til over anklerne, som fx kravlejagt, hvor du skal have en båd i vandet, og derfor måske er nødt til at stå ude i vandet. 

 

Membraner i vandrestøvler

Når du er ude for at kigge på vandrestøvler, vil du lægge mærke til, at mange af dem har en eller anden form for membran. Der findes flere forskellige membraner, og det kan svært at finde rundt i, hvad de forskellige membraner har af funktioner og egenskaber. Derfor er der en lille guide herunder, til de forskellige membraner. 

 

Gore-Tex® - Gore-Tex er en membran der blev udviklet af Wilbert L. Gore og Robert Gore i 1969. Gore-Tex er en vind- og vandtæt membran, som bruges i både fodtøj og beklædning. Kort sagt er en Gore-Tex membran fyldt med en masse huller som er 20.000 gange mindre end vanddråber, så det betyder også, at vind og vand ikke kan komme igennem Gore-Tex, men derimod kan fugt godt trænge igennem. For at Gore-Tex fungerer optimalt, skal du sørger for at imprægnere dine Gore-Tex produkter, så du har en god åndbarhed. Ligeledes skal dine produkter med Gore-Tex membran også vaskes ofte, hvis det er muligt, så hullerne ikke stoppes til med snavs og fedt.

 

OutDry - OutDry er en membran fra Columbia, som har udviklet en vind- og vandtæt membran til brug i deres fodtøj. OutDry membran fra Columbia er en membran som ved hjælp af varme og tryk er lamineret direkte til yderlaget. Det betyder altså at der ikke er luft mellem membranen og yderlaget, hvilket har en god effekt på de åndbare egenskaber som fodtøjet har. 

 

MTD - MTD er en anden membran, som er udviklet af Aigle’s eksperter. MTD er en membran lidt ligesom Gore-Tex® og OutDry, som både er vind- og vandtætte. MTD er ifølge Aigle “ beregnet til at ledsage dig al slags vejr”. MTD membranen tillader at fugt fra kroppen kan slippe ud, samtidig med at den blokerer for vand og vind at trænge igennem.

 

Hvordan skal vandrestøvler sidde?

Det kan være svært at finde ud af, hvor store vandrestøvlerne skal være, men de skal som udgangspunkt sidde tæt om dine fødder og ankler, så du har optimal støtte. Dvs. de skal sidde tæt, men uden at stramme. Det er vigtigt du prøver vandrestøvler med de sokker, som du vil have på, når du skal på vandreture, da der kan være meget forskel på et par tykke uldsokker til et par helt almindelige tynde sokker. Det er vigtigt at vandrestøvlen støtter godt om hæl og ankler, så din fod ikke bevæger sig op og ned, når du går og på den måde får vabler. Dog er det ekstrem vigtigt, at dine tæer ikke er helt ude i spidsen af støvlerne, da du kan få ømme tæer og blå negle. Det er derfor vigtigt de overhovedet ikke rør spidsen, heller ikke hvis du læner dig frem. Som en god tommelfingerregel, skal der cirka være plads til en tommelfinger omme ved anklen, når du læner dig frem med støvlen på. Dine tæer skal kunne bevæge sig op og ned i vandrestøvlerne, men de må ikke kunne bevæge sig fra side til side. 

 

Når du køber vandrestøvler er det vigtigt med en god indersål, og i mange tilfælde, er indersålen i vandrestøvler ikke særlig gode. De er oftest lagt i, for at dække over samlingerne i støvlerne. Det er et sted på støvlerne, hvor mange kunder ikke tænker over det, og dermed er det et sted hvor producenterne kan spare nogle penge. Derfor vil vi i Hubertushuset anbefale dig at købe nogle gode indlægssåler, som passer til dig og støvlen. Det giver en højere komfort og langt bedre støtte, som dine fødder helt klart vil synes godt om. På vores hjemmeside og i butikken finder du et udvalg af indlægssåler, og hvis du er i tvivl om, hvilken indlægssål du skal vælge, er du velkommen til at komme forbi i vores butik i Ringsted.

 

Vandrestøvler dame og vandrestøvler herre

I vores sortiment har vi et udvalg af vandresko og vandrestøvler til damer. Der er dybest set ikke så stor forskel på vandrestøvler til herrer og damer, da de er produceret ens. Dog kan der være lidt forskel alligevel. Vandrestøvler til kvinder er hos nogle producenter lidt smallere end dem som de producerer til mænd, så de har en bedre pasform, og sidder bedre. Derudover bliver vandrestøvler til damer ikke produceret i lige så store størrelser som vandrestøvler til herre. 

Vandrestøvler til herre er ofte bredere end vandrestøvler til damer, og vandrestøvler til herre bliver ikke produceret i lige så små størrelser, som vandrestøvler til damer. 

 

Sådan undgår du vabler i vandrestøvler

Det er aldrig rart at få vabler efter du har købt nye vandrestøvler, og derfor har vi en række punkter, som du kan gøre brug af, så du mindsker risikoen for vabler.

 

 1. Sørg for at vandrestøvlerne passer til dig, vejret og terrænet
 2. Sørg for gode indlægssåler som forbedrer pasformen, og som er stødabsorberende
 3. Køb nogle sokker, som er gode at gå i. Sokkerne nedsætter friktion og holder foden tør
 4. Sørg for at snøre dine snørebånd ordentligt, eller køb vandrestøvler med BOA wire-system
 5. Sørg for at gå dine vandrestøvler til, så du ikke starter ud med en lang vandretur
 6. Sørg for at du holder god fodhygiejne
 7. Hold jævnligt pauser, så fødderne får et hvil

 

Pleje og vedligeholdelse af vandrestøvler

Når du har købt et par vandrestøvler, ønsker du naturligvis at have dem i så lang tid som muligt. Derfor vil vi i Hubertushuset altid anbefale, at du plejer og vedligeholder dit fodtøj korrekt. Det kan dog være svært at finde ud af, hvordan du skal pleje og vedligeholde dit fodtøj, så du sikrer optimal holdbarhed, men herunder finder du en lille guide.

 

 • Helt generelt er der en vigtig ting, du altid skal huske omkring fodtøj
  • Tør ALDRIG dit våde fodtøj på varme kilder såsom radiatoren eller foran brændeovnen. Læg derimod noget tørt avispapir ned i støvlerne, som så kan suge vandet, og skift det ud når det er vådt.

 

 • Sådan skal du pleje og vedligeholde fodtøj af glat skind eller læder
  • Du skal altid imprægner dit fodtøj inden det tages i brug, og det anbefales også at gøre det med jævne mellemrum. På den måde er du sikret bedre holdbarhed.
  • Når dit fodtøj trænger til at blive rengjort, skal det ske i denne rækkefølge:
 1. Rengør dit fodtøj
 2. Puds 
 3. Og til sidst skal du imprægnerer det igen
 • Læderfedt og læderbalsam renser og plejer, og derfor anbefales det at gnide det ind i læderet og ned i syningerne, når du skal pudse. Hvis du bruger læderfedt, skal du sørge for at pudse efter.

 

 • Hvis du har fodtøj af PU eller PVC
  • Du kan rengøre fodtøjet med en blød børste eller en klud og noget lunkent vand, hvor du også kan tilsætte en mild sæbe.
  • Når du har rengjort fodtøjet, kan du tørre sæberesterne af med en fugtig klud.

 

 • Fodtøj som er produceret af gummi
  • Igen kan du rengøre fodtøjet med en blød børste eller en klud og noget lunkent vand, og evt. tilsætte mild sæbe. Gerne en sæbe med glycerin, da det kan gøre at støvlerne beholder sin smidighed.
  • Derudover kan du smøre støvlerne med en siliconesvamp til gummi, så du bevarer smidigheden.

 

Alt det du skal bruge til at pleje og vedligeholde dit fodtøj med, finder du på vores hjemmeside og i vores butik i Ringsted. Hvis du er i tvivl om hvordan du plejer og vedligeholder dit fodtøj, er du velkommen til at kigge på Hubertushuset, hvor vores dygtige personale står klar til at hjælpe dig med råd og vejledning, og lidt tips og tricks til at pleje og vedligeholde fodtøjet. 

 

Tips til køb af nye vandrestøvler

For at gøre dit indkøb af nye vandrestøvler nemmere og mere overskueligt, har vi samlet 5 tips, som du kan benytte dig af, når du skal kigge på nye vandrestøvler.

 

 • Få hjælp af Hubertushusets kloge ekspedienter

Hos Hubertushuset har vi en masse dygtige medarbejdere, som ved en masse om vandrestøvler og jagtstøvler og som har været i faget længe.

Hvis du er ny indenfor fodtøj, så spørg endelig personalet til råds, da de helt sikkert har en masse gode råd, så du får de rigtige vandrestøvler.

Vores medarbejdere kender sortimentet, så hvis du fortæller dine behov og overvejelser, som vi også har skrevet længere oppe, kan de helt sikkert finde et par vandrestøvler eller jagtstøvler, som passer til dine behov.

 

 • Sørg for at vandrestøvlerne passer til dine fødder og gå ikke på kompromis med pasformen

Vandrestøvlerne er nogle du skal gå mange kilometer i og have på i lang tid, så derfor er det vigtigt, at de passer til netop dig. Gør brug af vores gode råd som du fandt længere oppe med tommelfingerreglen og brug de rigtige sokker.

Du skal også være opmærksom på, at mange har en fod som er større end den anden fod, og derfor er det vigtigt, at du bruger tid med begge vandrestøvler på, og ikke kun prøver den ene støvle.

 

 • Undgå at prøve vandrestøvler om morgenen

Vidste du at du har mindre fødder om morgenen i forhold til senere på dagen? Netop af den grund skal du ikke prøve vandrestøvler om morgenen, fordi dine fødder vokser i løbet af dagen når du er aktiv. Samtidig vil fødderne også udvide sig endnu mere, når du er aktiv. Hvis du ikke har mulighed for at prøve vandrestøvler om eftermiddagen, skal du sørger for at gå eller løbe en tur inden du tager ud og prøver vandrestøvler, så dine fødder når at vokse.

 

 • Der er ingen normal skostørrelse

Der kan være stor forskel på skostørrelserne alt efter hvilken producent der har produceret vandrestøvlerne. Derfor skal du også være villig til at prøve en vandrestøvle, selvom størrelsen er str. 42, når du normalt bruger str. 44, for det er ikke unormalt. 

Hvis du ligger på kanten mellem en damestørrelse og en herrestørrelse, så vær åben overfor at prøve den anden størrelse, for nogle gange er det bedre med en damemodel som er smallere eller en herremodel som er bredere. Det vigtigste er at de har en perfekt pasform, så de passer til dig.

 

 • Tag vandrestøvlerne med hjem

Når du har prøvet vandrestøvlerne i butikken, er det muligt for dig at købe vandrestøvler og tage dem med hjem, så du kan prøve dem INDENFOR derhjemme. Det kan nemlig give god mening, at prøve vandrestøvlerne i flere timer ad gangen, så du får en fornemmelse af, hvordan vandrestøvlerne føles at have på. Hos Hubertushuset i Ringsted, har vi 14 dages gratis returnering, så du kan returnere vandrestøvlerne, hvis ikke de passer til dig. Dog skal du være opmærksom på hvilke krav der er, hvis du skal returnere en vare. Du kan læse mere om vores handelsbetingelser her.

 

Tilbehør til dine vandrestøvler

Udover vandrestøvler og vandresko, finder du også et stort udvalg af tilbehør til dine vandrestøvler. 

Hvis du skal transportere dine vandrestøvler, vil det være en god ide med en støvletaske, da du på den måde kan undgå mudder og andet skidt i bilen. 

Derudover finder du også støvleknægte og skohorn i vores sortiment, som kan være til stor hjælp, når du skal have dit fodtøj af og på.

Du finder ligeledes indlægssåler, så du kan få den optimale beskyttelse og støtte på dine vandreture.

Ligeledes har vi i Hubertushuset et bredt udvalg af forskellige Gaiters til dine jagtstøvler og vandrestøvler. Gaiters beskytter både dine jagt- og vandrestøvler og dine bukser imod vand, smuds, torne og krat. Mange foretrækker jagtstøvlen når der skal tilbagelægges lange distancer, da den er mere behagelig at gå i, og støtter foden og anklen langt bedre end fx gummistøvler. Med et par gaiters til dine jagt- og vandrestøvler er du sikret super god komfort og rigtig god beskyttelse uanset terrænet.

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60