Vildtpleje

5 varer

Faldende orden

5 varer

Faldende orden
pr. side

Find et godt udvalg af produkter til vildtpleje i Hubertushuset

 

Har du et revir, skal du passe godt på det. Det handler ikke kun om at plante og beskære, så biotopen er til stede. Du skal også sørge for det vildt, som hører til. Og sætter du fasaner ud, skal du også sørge for dem året rundt. Det er et stort arbejde, men også et hyggeligt arbejde. Og når jagtsæsonen starter, kan du høste frugten af dit hårde arbejde.

 

Den basale vildtpleje

 

Helt grundlæggende er der tre kriterier, der skal opfyldes, for at du får succes med vildtet:

 

  • Føde

  • Vand

 

Føde

Til fasanerne kan du sørge for at sætte fodertønder op og påmontere foderspiraler, så tønden ikke bliver tømt for korn i løbet af ingen tid. Du kan også få foderautomater, som enten kobles til et bilbatteri eller en solcelle.

 

Vand

Hvis ikke der er vand tilgængeligt på dit revir, så skal du sørge for, at vildtet har adgang til frisk vand, hvis du ønsker, at de skal blive der. Du kan få vandbeholdere på flere liter, så der er til et stykke tid.

 

Vildtet har brug for læ i storm og dårligt vejr, og det kan du nemt skabe ved at skære store grene af grantræer og beskære buskads og træer. Og med det bygger du små huler, så de har noget at gemme sig i.

 

Foder til vildtet

 

Når du sætter fasaner ud på dit revir, skal de også fodres; også når de er blevet voksne fugle. Så er der også en god chance for, at de bliver på reviret og ikke flyver over til naboen. Du kan købe færdige fodertønder, eller du kan lave dem selv. Her kan du bruge de traditionelle, blå tønder med låg, der skrues på, og så kan du skære et hul i bunden, som passer den foderindsats, du har købt til formålet. Og det er ikke ligegyldigt, hvilken foderindsats du køber, for de er designet til de forskellige korntyper. Der er f.eks. en, der er god til hvede og en, der er god til majs, hvor kernerne er større end hvedekernerne. Du skruer eller bolter indsatsen på bunden af tønden, sætter tre ben på, og så har du en god og holdbar fodertønde. Foderspiralen sørger for, at fuglene får fat i de enkelte korn, og så går der heller ikke for meget korn til spilde.

 

I stedet for en fodertønde kan du købe en foderautomat. Den sørger for at give korn i afmålte mængder på faste tidspunkter. Dette forhindrer også spild. Foderautomaterne kan du sætte til et bilbatteri, eller du kan købe en automat, som er koblet til en solcelle.


Rotter kan også lide korn

 

Rotterne hører også til i naturen, og falder de over en nem fødekilde, så er de ikke så nemme at slippe af med. De er utroligt intelligente, og de er udspekulerede nok til at finde ud af, hvordan de får mest korn ud af tønderne, når de først har fundet dem. Ofte er det et stort spild af korn, der leder rotterne til tønderne, så det er vigtigt, at spildet bliver så lille som muligt. Du kan også sagtens have kornsækkene stående ude på jagten, og her skal du sørge for at opbevare det i beholdere af kraftig plast. Det kan f.eks. være en affaldscontainer, som du også kan montere et beslag på og sætte en hængelås på.

 

Husk vand

 

Det er ikke altid, at der er en å eller en sø i nærheden på reviret, og bliver det en varm sommer, må du hjælpe vildtet med frisk vand. Du kan få vandbeholdere i forskellige størrelser alt efter, om det er til fuglevildt eller større vildt. På den måde kan du holde biotopen kørende med vand i flere dage ad gangen, hvis du ikke har mulighed for at køre ud og give vand hver dag.

 

Gør biotopen klar med ynglepladser

 

Når du laver revirpleje, skal du også have ynglepladser i tankerne. Det skal være attraktivt for vildtet at yngle på dit revir og dermed bidrage med en større bestand. Nogle steder skal der være en ryddet lysning, andre steder højt græs. Og så skal der være bunker af kvas, tæt underskov og træer til reder og til at give skygge. Og har du agerhøns, skal der være en stribe med bar jord, for de elsker at støvbade. Kyllinger af fasaner og agerhøns spiser insekter, og her kan du med fordel plante blomsterstriber, som tiltrækker insekter. På den måde hjælper du også de vilde bier, som har været lidt trængte de senere år.

 

Vildtpleje til hjortevildt

 

Selvom råvildt ikke har godt af for meget hvede, så lykkes det dem altid at stjæle lidt af fasanernes foder på fodertønderne. Og når de nu alligevel kommer forbi fodertønderne, så sæt en sliksten op til dem. Slikstenen indeholder vigtige vitaminer og mineraler, og det hjælper også bukken og hjorten til at udvikle en god opsats. Du kan selvfølgelig finde sliksten til hjortevildt i Hubertushuset, og slikstenen vejer 10 kg, så der er til et godt stykke tid. Du kan købe en holder til slikstenen, men du kan også hænge den op i et træ eller på en stolpe. Der er hul igennem stenen, så du kan trække et reb eller en kæde. Nemt og enkelt.

 

Køb dine vildtplejeprodukter i Hubertushuset

 

Alle medarbejdere i Hubertushuset har jagttegn og går på jagt, og de vil glæde sig til at hjælpe dig godt på vej med produkter til vildtpleje.

Køb produkterne i vores butik eller på vores webshop.

 

Knæk & Bræk!

 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60