Hundeliner

Varer 1-20 af 21

Faldende orden

Varer 1-20 af 21

Faldende orden
  1. Barbour Tartan/Webbing Læderrem
    Barbour Tartan/Webbing Læderrem
    239,95 kr.
Side
pr. side

Hundeliner 

 
Hos Hubertushuset finder du et meget stort udvalg i liner til hunde, alt efter hvad de skal bruges til.  Der er liner til jagthunden, familiehunden, schweisshunden og udstillingshunden. Linerne fås i forskellige materialer og farver, så der er noget for enhver smag. 

 

Valg af materialer på din hundeline 

Helt lavpraktisk kan man jo bruge hvad som helst som line til hunden; f.eks. en halmsnor. Men den er ikke særligt behagelig for hverken dig eller hunden. Den vil snære hunden, og du vil få brændt din hånd, hvis hunden trækker til. Derfor skal du overveje materialet af hundelinen; især hvis du har en meget ivrig hund, som kan finde på at trække eller lave pludselige ryk i snoren.

 

Læder 

En hundeline i læder har du glæde af i rigtig mange år; især hvis du husker at give den noget læderfedt engang imellem. Læder er behageligt for både dig og hunden, og det er utrolig stærkt og robust. Du kan også vælge mellem forskellige liner; f.eks. en jagtline eller en retrieverline, som kan være rundsyet eller skåret af ét stykke læder.

 

Webbing 

Ønsker du en hundeline, som er stærk, som kan tåle alt slags vejr og ikke kræver vedligeholdelse, så er en line af webbing lige det, du leder efter. Webbing er en vævet strop af nylon, som er utrolig slidstærk, og den vil især egne sig til schweisshunden, da sporet kan føre hunden gennem tornet krat og skrub. Webbinglinen kan også vaskes efter behov.  

 
Reb 

Du kan også få en hundeline lavet i blødt reb og med forstærkninger af læder. Den er helt enkel og har den naturlige beige farve. Linen er virkelig stærk og kan tåle vejr og vind. 

 
Forede liner 

En hundeline kan også bestå af flere materialer og være foret de steder, hvor den er mest udsat for slid og ikke mindst for at gøre det behageligt for dig at have den i hånden. Derudover kan en hundeline bestå af slidstærk nylon og så er der syet et stykke oilskin på den ene side for at give hundelinen et unikt look.  

 
En hundeline med flere funktioner 

Nogle af hundelinerne har også andre funktioner end lige at koble hunden på. Du kan få en dressurline, hvor du kan ændre på længden af linen. Og du kan få en jagtline, hvor der er fuglegalge og kobling til hunden i ét. Så slipper du for at have flere liner og stropper at holde styr på.  

 
Halsbånd og line i ét 

Mange jægere foretrækker en retrieverline, hvor du har en løkke som halsbånd og en løkke til at have om håndleddet. Den er nem at få af og på hunden, og der er ikke karabinhager eller andre metaledele, som får linen til at veje mere. Den er utrolig let og kan rulles sammen og opbevares i en lomme. Den fås i forskellige materialer så som læder eller nylon, og du kan også få den i forskellige længder. 

 
Hold styr på to hunde med én line 

Nogle jægere har flere jagthunde, og ofte tager de også to med, når de er på fuglejagt. Har du en ung hund, vil den lære rigtig meget af den gamle og erfarne hund, og det er vigtigt, at den unge hund kommer med på jagt og lærer at have fokus på sin fører at apportere og i det hele taget gebærde sig på en fællesjagt. Men at have to hunde i hver sin line kan nogen gange være ret besværligt. Hundene har det med at bytte plads, og inden du ser dig om, er linerne fuldstændigt filtret sammen. Det kan du løse ved at købe en dobbelt-kobbel, som er en kort todelt rem med karabinhager, og hvor remmene holdes sammen af en kraftig metalring. Her kobler du din hundeline på, og så har du fuldt styr på de to hunde. 

 
Spænder, ringe og karabinhager 

Skal du bruge en hundeline, som skal kunne holde til noget, så skal du se efter en line, som har kraftige ringe og karabinhager i rustfrie materialer. Og det kan være rustfrit stål eller messing. En karabinhage skal kunne tåle at blive åbnet og lukket mange gange, lige som ringene skal kunne tåle kraftige træk. Jo større og mere muskuløs hund, jo stærkere line skal du bruge; især hvis hunden er en aktiv jagthund og schweisshund, for her vil linen være i brug meget ofte. 

 
Allround hundeline 

Der er hundeliner for enhver smag og til ethvert brug, og Hubertushuset har selvfølgelig også hundeliner til allround brug. Du finder liner, der kan justeres, af forskelligt materiale og så ser de samtidigt pæne ud. Går du ikke så meget på jagt, så gør det ikke noget, at hundelinen til skovturen ser pæn ud samtidigt med, at den er behagelig for dig og hunden, og at den er funktionel.  

 
Vaskbare hundeliner 

Når du har været på jagt, er det rart at kunne vaske hundelinen. Det kan have været dårligt vejr, og så hænger der jord og andet ved linen. Det kan også være, at hunden har rullet sig i noget, der ikke lugter så godt, og lugten sætter sig også i den del af linen, som er nær hunden. Og især, hvis det er en retrieverline, hvor halsbånd og line er i ét stykke. Her kan vi anbefale, at du køber en hundeline, som er lavet af vaskbart materiale; f.eks. nylon eller webbing, og hvor der kun er få spæner og ringe – eller ingen. Er der spænder m.v., så læg linen i en tøjpose, inden du lægger den i vaskemaskinen.  

 

Køb din hundeline i Hubertushuset 

I Hubertushuset går alle vores dygtige medarbejdere på jagt, og de kan om nogen vejlede dig til den helt rigtige hundeline. Du kan se vore store udvalg på vores webshop eller kom forbi butikken i Ringsted og få en kop kaffe og en god snak om, hvilken line der vil være bedst for dig og din hund. Du finder også hundeliner på vores outlet til en skarp pris.
 
På gensyn i Hubertushuset eller på www.hubertushuset.com 
 
Knæk og bræk! 
 
 
 
 
 
 

Hubertushuset A/S | Roskildevej 239 | 4100 Ringsted | Info@hubertushuset.com | +45 57 61 13 60